Stil
Door: Jannie
Blijf op de hoogte en volg Jannie
21 Maart 2015 | Japan, Ishigaki-jima
Met de shuttlebus reden wij de volgende ochtend naar het vliegveld en vlogen daarna in precies 10 uren naar Moskou. Aeroflot verdiende vast niet veel aan deze vlucht. De tickets waren erg goedkoop, de helft van de prijs van een KLM ticket en het vliegtuig zat niet eens half vol. Vlak naast ons bleef een rij met vier stoelen leeg, daar hebben we af en toe even lekker gelegen. Afgewisseld met een film kijken en lekker lezen was de reis dus prima te doen. Wat is Rusland enorm groot. We zagen enorme bergen en vlaktes vol sneeuw en bij het landen bevroren meren en rivieren, indrukwekkend!
Op het vliegveld in Moskou lachten de matroessjka's mij toe vanuit allerlei souvenirwinkeltjes. Ik ga vast nog eens terug naar Moskou, of nog liever naar Aukine en Be in Kiev, daar zijn ze vast ook te koop. In een automaat zien we t-shirts te koop met allerlei foto's van Poetin er op. We hadden al een mooi shirt voor Jan, dus Poetin hebben we maar in Rusland gelaten.
Tijdens de laatste vlucht sliepen we een poosje en best diep ook. Ik schrok even wakker en dacht een seconde 'huh, waar is Jelmer?' Twee tellen later weet ik weer dat we al bijna 10.000 kilometer van hem weg zijn. Wat een wonder dat je zo snel zo'n afstand kunt overbruggen. In gedachten is Jelmer nog dichtbij. Ik denk in het vliegtuig terug aan het plezier wat hij heeft in Japan. Halverwege de reis hoorde hij dat hij een prijs had gewonnen van een ontwerpwedstrijd in Kopenhagen. Hij had daar samen met Bas (vriend vanaf de peuterspeelzaal) aan mee gedaan. Via Skype maakten ze samen een plan en Bas, die in Denemarken studeert heeft de prijs donderdag in ontvangst genomen.
Oei, ik begin te gapen en krijg het koud. In Japan is het nu 8 uur later, dus half zeven in de ochtend. Dankzij de laatste stemdag voor de wijktuin kon ik vandaag goed wakker blijven. We zijn een hele goede tweede geworden met meer dan 500 stemmen. Ik ben er blij mee, we zijn door naar de volgende ronde! Bedankt voor jullie stemmen!
En bedankt voor jullie leuke verhalen in de reacties, schrijven is voor mij genieten en lezen wat anderen schrijven dubbel genieten! Tot een volgende reis! Leuk dat je er bij was!
21 Maart 2015 - 23:02
Natas:
hihi een nieuw account aangemaakt voor de dijken actie ;-) ik geniet altijd reuze van jouw verhalen Jannie, en wat tof dat Jelmer & Bas een prijs in de wacht hebben gesleept :-) hih!!! gefeliciteerd mannen :-)
ik ga nu slapen grtz en tot snel ♥ -
22 Maart 2015 - 08:27
Edith:
zo ver weg en toch weer mensen weten te bereiken om voor de wijktuin te stemmen!
Ik verheug me al op je reis verhalen vanuit Indonesië in mei! -
22 Maart 2015 - 14:04
Elja:
hoi jannie
Leuk om je belevenissen weer te lezen
Afscheid nemen is nooit leuk maar als je weet dat ze het zo goed naar de zin hebben is het minder moeilijk .
Ach en hier word het lente ook altijd genieten.
Liefs en groetjes elja