Op weg met goede wensen
Door: Jannie
Blijf op de hoogte en volg Jannie
14 Mei 2015 | Japan, Ishigaki-jima
Door hoeveel mensen zijn wij deze weken uitgezwaaid? Nog niet eerder heb ik zo veel goede wensen mee gekregen op een reis. Twee weken geleden waren we te gast in de zondagochtend viering in de Oase. Daar brandde een speciale Oasekaars, die nu in de koffer van Trudy zit. Met Pinksteren zal de kaars aangestoken worden in een viering op Sumatra. Vanuit Zoetermeer Noord werden we afgelopen zondag gegroet. Ook daar brandde een kaars, gemaakt door Afke design ;-) We ontvingen de reiszegen van St Patrick, uitgesproken door Rein en ook geprint op papier en gelamineerd om mee te nemen naar Indonesia. In beide kerken konden gemeenteleden hun naam op een grote kaart zetten. Wij stonden bij de kaart en kregen veel hartverwarmende woorden, vriendelijke schouderklopjes en bemoedigende handdrukken mee. Ik kom niet zo vaak in de kerk. Wel altijd in de vrouwenvieringen en daar is de warme sfeer voor mij vanzelf vanzelfsprekend. Tijdens de twee 'uitzwaaikerkdiensten' voelden we allemaal een hartelijkheid die ons goed deed.
Wie zijn 'we' deze reis? Arie, Bregje, Grietje, Marius en Trudy uit de Oase en Jan, Joost en ik uit de Ichthuskerk. Allemaal ZWO ers of lang ZWO er geweest. Behalve ik ;-) Toch mocht ik mee! Of zouden ze verwachten dat ik straks ook ZWO lid word? Marius en Grietje zijn twee weken geleden al vertrokken. Zij bezochten de familie Kamphorst, die werken voor voor de MAF in Papua Nieuw Guinea. Morgen ontmoeten we Marius en Grietje in Yogjakarta. Nu vliegen we boven het noorden van Turkije met zicht op de Zwarte zee. Arie zit naast mij en heeft al veel foto's gemaakt. Het uitzicht is prachtig. Boven Duitsland zagen we heel veel gele vlakjes, vast bloeiend koolzaad. Daarna besneeuwde bergen en nu dus de Zwarte zee.
Inmiddels is het morgen, en zijn we na ruim twaalf uur vliegen naar Kuala Lumpur en nog eens twee uur vliegen in Jakarta aangekomen. Tijdens de koffie en het wachten op de vlucht naar Yogjakarta hebben we foto's van onze paspoorten gemaakt en die via Facebook naar Sumatra gestuurd. De politie moet nog toestemming geven voor ons bezoek liet Henriette weten.
En nu ik dit bericht echt plaats zijn we in Yogjakarta. De mannen slapen even en Trudy en Breg koelen af in het zwembad. ik ga een rondje in de stad lopen, even sfeer proeven en dan ook lekker afkoelen in het zwembad ;-) Sampai jumpa!
14 Mei 2015 - 11:42
Adri:
Een goede reis gewenst.
Is Trudy Trudy Kamminga? Zo ja, doe haar de hartelijke groeten. -
14 Mei 2015 - 12:37
Jeannette:
lieve drie, fijn dat julllie en de anderen goed aangekomen zijn! En fijn om jullie belevenissen te lezen. Als je tijd/gelegenheid/internet hebt: blijf schrijven!! Liefs -
14 Mei 2015 - 13:25
Alice:
Wat leuk, Jannie de wereldreiziger.
Komende week ga ik naar het westen om daar vrienden en familie te bezoeken. Nu hebben we zelf bezoek. Ronald en Joep zijn hier een paar dagen. Ook heel gezellig.
Geniet van de reis en doe de groeten aan alle bekenden.
Groetjes Alice -
14 Mei 2015 - 22:11
Mieke:
Vanmiddag wilde ik antwoorden en toen was je verdwenen, per ongeluk verwijderd? Enfin via 'Waar ben jij.nu' heb ik je teruggevonden. Eerder lette ik er niet zo op, maar tegenwoordig ben ik blij als mensen die ik ken goed zijn aangekomen. Ja, even op straat lopen is altijd leuk. Zitten jullie in het centrum?
Doe iedereen de groeten en tot de volgende keer.
Mieke -
14 Mei 2015 - 23:06
Natas :
Hoi en op de valreep ook nog mooie reiswensen van ons 5 min. voor vertrek, hihi.
Is het al geregeld met de paspoorten? Enjoy -
15 Mei 2015 - 14:31
Bep Van Biemen:
Leuk om jullie te kunnen volgen,via dit reisverslag.De groetjes aan Trudy en Bregje. -
16 Mei 2015 - 11:09
Edith:
dank voor de tip op fb. Ik heb je dus gevonden en zal je zeker blijven volgen! Geniet van het fantastisch mooie land en de vriendelijke mensen! Alles naar wens tot nu toe met Rama Tours?! -
18 Mei 2015 - 09:48
Elja:
hoi jannie en de rest
We zijn net terug van een paar dagen kamperen.
Inderdaad goed jannie even je berichtje.
Zelf erg bezig met nepal.
Ik metk dat jullie genieten ga gou je andere verhalen lezen